Un comitet al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) va discuta luni, in cadrul unei reuniuni de urgenta la Geneva, un plan de combatere a virsului Zika, in conditiile in care numarul celor diagnosticati este in crestere, fiind inregistrate cazuri si in Europa, informeaza publicatia The Guardian.

Saptamana trecuta, directorul general al OMS, Margaret Chan, a avertizat asupra "raspandirii explozive" a virusului Zika, precizand ca circa patru milioane de persoane ar putea fi infectate in cursul anului , conform Mediafax.

Potrivit unor statistici publicate in weekend, 20.297 de cazuri au fost confirmate in Columbia, printre care se afla si 2.116 de femei insarcinate, fiind cea mai afectata tara dupa Brazilia. Conform oficialilor columbieni, numarul femeilor insarcinate diagnosticate cu virusul Zika s-a dublat intr-o saptamana.

Cazurile de infectare cu virusul Zika au capatat amploare in America, in conditiile in care doar 4.000 au fost raportate in Brazilia din noiembrie.Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca virusul urmeaza sa se raspandeasca in toate tarile din Americi, in afara de Canada si Chile.
Virusul Zika purtat de tantari din specia Aedes este considerat a fi responsabil de malformatiile cu care se nasc unii copii - au capul subdezvoltat, ceea ce cauzeaza probleme majore de dezvoltare, conducand chiar si la moartea acestora.

Si in mai multe state europene au fost raportate cazuri de febra Zika. Ministerul german al Sanatatii a anuntat saptamana trecuta ca au fost confirmate cinci cazuri de febra Zika in perioada octombrie 2015-ianuarie 2016, fiind vorba de turisti care au vizitat America de Sud si cea Centrala. Tot saptamana trecuta, a fost inregistrat si primul caz in Danemarca.

Decizia OMS de a solicita o reuniune de urgenta vine si pe fondul Jocurilor Olimpice care urmeaza sa aiba loc in Rio de Janeiro in aceasta vara, eveniment la care sunt asteptati peste o jumatate de milion de turisti.

Sursa foto: Tsyhun / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri