Din cauza hiperinflatiei, Venezuela isi pastreaza pentru al doilea an consecutiv, titlul de cea mai mizerabila economie din lume. Inflatia galopanta, care a atins o medie anuala de 98,3% impreuna cu o rata a somajului de 6,8% a situat tara sud-americana pe primul loc in topul 2015 al celor mai mizerabile economii.

Fara vreo sansa ca situatia sa se imbunatateasca in acest an –economistii intervievati de Bloomberg estimeaza cresterea inflatiei la 152% si a somajului la 7,7% pentru 2016 – Venezuela va ramane cel mai probabil pentru inca un an cea mai mizerabila economie a lumii, conform Adevarul Financiar.

Ierarhizarea celor 63 de economii este facuta compiland rata somajului cu inflatia. Cu cat rezultatul este mai mare, cu atat economia este considerata mai mizerabila. Indicele de 159,7 pentru Venezuela in 2016 este de patru ori mai mare decat cea de a doua clasata, Argentina.

Prabusirea pretului petrolului este un dezastru pentru tara care detine cele mai mari rezerve de petrol din lume, titeiul contand pentru 95% din totalul exporturilor sale. Scaderea veniturilor pune presiune pe bugetul tarii, serviciul datoriei externe in acest an fiind de 10 miliarde de dolari.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri