Grupul francez de transport public Transdev, de care apartine compania Meridian, ale carei doua trenuri au intrat in coliziune frontala marti dimineata in Germania provocand moartea a cel putin opt persoane, a anuntat ca reprezentantii sai sunt in "stare de soc", relateaza Le Figaro online, potrivit Mediafax.

Grupul francez a anuntat totodata ca directorul sau general s-a deplasat la fata locului. "Directorii si ansamblul de colaboratori ai Transdev sunt extrem de socati de acest accident de o gravitate exceptionala. Jean-Marc Janaillac, presedintele-director general al Transdev, s-a deplasat imediat la fata locului", a informat grupul intr-un comunicat.

"O ancheta va fi deschisa de catre politia germana", a mai anuntat compania. Aceasta a informat ca doreste ca ancheta privind cauzele tragediei sa se desfasoare "intr-un mod transparent".

Cel putin opt persoane au murit si alte 150 au fost ranite, marti, in landul Bavaria, din sudul Germaniei, in coliziunea frontala dintre doua trenuri care au deraiat partial de pe sinele de cale ferata.

Unul dintre mecanicii de tren se afla printre cele opt persoane decedate, potrivit unui post de televiziune german. Cel de-al doilea este in continuare cautat de echipele de interventie, dar exista posibilitatea sa nu fi supravietuit accidentului.

Cele doua trenuri s-au ciocnit in apropiere de orasul Bad Aibling, la 60 de kilometri sud-est de Munchen, in zona raului Mangfall. Potrivit unui angajat al echipelor de interventie, portiunile frontale ale trenurilor sunt distruse pe o portiune de 10-15 metri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri