Sistemul bancar chinez ar putea suferi pierderi de patru ori mai mari decat au avut bancile americane din cauza creditelor sub-prime care au declansat Marea Recesiune din 2008, spune un manager de hedge fund, Kyle Bass

„Gaura” din bancile chineze s-ar putea ridica la 3.5oo de miliarde de dolari, spune Bass care si-a construit averea pariind contra ipotecilor in timpul crizei subprime din SUA. Sistemul bancar chinez ar putea pierde 10% din activele sale din cauza creditelor neperformante, care in prezent nu sunt recunoscute la nivel oficial decat intr-o cantitate neglijabila, conform Adevarul Financiar.

Intr-o scrisoare adresata investitorilor si facuta publica de Bloomberg, Kyle Bass arata ca cea de a doua economie a lumii va fi nevoita sa injecteze 1.500 de miliarde de dolari in recapitalizarea sistemului bancar si sa devalorizeze cu 30% moneda nationala in raport cu dolarul, pentru revenirea pe lina de plutire.

Trebuie mentionat ca dupa succesul reputat in 2007, cand cele mai mari banci din lume au fost nevoite sa inscrie in bilanturile contabile pierderi de peste 80 de miliarde de dolari, credite ipotecare subprime, Kyle Bass nu a mai fost la fel de exact in prognosticurile sale. De exemplu, in 2010 a mizat gresit pe un colaps al pietei obligatiunilor guvernamentale japoneze, pierzand banii astfel investiti.

„Asistam la resetarea celui mare dezechilibru macroeconomic din lume” a scris el in scrisoare. „Creditul in China si-a atins limita pe termen scurt iar sistemul bancar chinez se ca confrunta cu un ciclu de pierderi care va avea implicatii profunde pentru restul lumii”, adauga el.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Sashkin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri