Presedintele Uncrainei, Petro Porosenko, face o vizita oficiala in Romania anul acesta, potrivit unui comunicat de presa emis de Administratia Prezidentiala, dupa o intrevedere pe care presedintele Klaus Iohannis a avut-o cu omologul sau la Conferinta de securitate de la Munchen.

"In cadrul discutiilor, cei doi inalti demnitari au abordat cateva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterala, inclusiv in perspectiva vizitei oficiale pe care Presedintele Ucrainei o va intreprinde in Romania in acest an. Convorbirile au evidentiat progresele deja inregistrate pe anumite dosare bilaterale si dorinta ambelor parti de a avansa in implementarea proiectelor comune aflate in derulare", potrivit Mediafax.

De asemenea, Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala a Ucrainei si a subliniat importanta implementarii depline a Acordurilor de la Minsk pentru solutionarea crizei. Presedintele Klaus Iohannis, in cadrul panelului cu tema "Intre reasigurare si reangajare? Viitorul NATO", a spus ca zona Marii Negre se dovedeste a fi cruciala atat pentru securitatea regionala, cat si pentru intreaga securitate euroatlantica, in actualul context geopolitic.

Presedintele se afla in perioada 10 – 14 februarie intr-o deplasare la Conferinta de securitate de la Munchen, in programul sau fiind prevazute si intalniri bilaterale cu mai multi oficiali europeni. "Aflata la cea de-a 52-a editie, aceasta manifestare este considerata cel mai relevant forum international pe tema politicii de securitate, care reuneste anual inalti oficiali si analisti politici", potrivit Administratiei Prezidentiale.

Sursa foto: taniavolobueva / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri