Cel mai mare mozaic din batoane de ciocolata si cel mai lung sarut se numara printre cele mai romantice recorduri din lume, conform unui clasament realizat de The Guinness World Records, cu ocazia Zilei Indragostitilor, sarbatorita anual pe 14 februarie.

Flori, bomboane de ciocolata si ursuleti de plus - toate acestea se numara printre simbolurile universale ale Zilei Indragostitilor, spun reprezentantii The Guinness World Records, care au publicat recent, pe site-ul oficial al organizatiei, un top 10 al celor mai romantice recorduri ale lumii, potrivit Mediafax.

1. Cea mai mare nunta subacvatica
A avut loc cu ajutorul a 303 scafandri, care au participat la ceremonia de casatorie a polonezilor Ewa Staronska si Pawel Burkowski, in cadrul unui eveniment organizat la Koparki Diving Base, Jaworzno, Polonia, pe 27 august 2011.

2. Cele mai multe cupluri care se imbratiseaza in acelasi timp, in locuri diferite
Pe 7 februarie 2015, 5.758 de cupluri s-au imbratisat in acelasi timp, pe parcursul unui eveniment organizat in China, in 15 locuri diferite din aceasta tara.

3. Cel mai mare mozaic din batoane de ciocolata
Aceasta structura din batoane de ciocolata a fost realizata in aeroportul din Zurich, Elvetia, in 2011, de Valentine’s Day, si a avut 18,35 de metri patrati. Mozaicul a fost realizat din 1.500 de batoane din ciocolata alba si din ciocolata cu aroma de capsuni, de culoare rosie. La aceasta "lucrare de arta" au lucrat angajatii de la MySwissChocolate.ch.

4. Cea mai mare pictura murala din saruturi
A fost creata din 13.316 saruturi, fiind realizata cu ajutorul companiei Nivea, la Pinheiros Station, São Paulo, Brazilia, pe 12 iunie 2012. Sarutarile au fost imprimate pe hartiute lipicioase, care apoi au fost prinse pe un panou masurand 18 metri patrati. Astfel, a fost format un sarut urias.

5. Cele mai multe cupluri care au participat la un dans
Aceasta "petrecere" a inclus 5.188 de participanti (2.599 cupluri), fiind organizata in Budapesta, Ungaria, pe 9 iunie 2012.

6. Cel mai vechi poem de dragoste
Cel mai vechi poem de dragoste care s-a pastrat a fost scris pe o tablita de lut, in vremea sumerienilor si are un nume mai putin romantic, dat de arheologi, "Istanbul #2461". Autorul este necunoscut, dar se crede ca poemul a fost recitat de o mireasa a regelui sumerian Shu-Sin, care a domnit in perioada 2037 - 2029 i.e.n.

7. Cuplul format din cele mai inalte persoane in viata
Sun Mingming si sotia sa, Xu Yan, din China, s-au casatorit la Beijing, pe 4 august 2013. Impreuna, cuplul avea la momentul respectiv o inaltime de 423,47 de centimetri (Sun Mingming - 236,17 centimetri, iar Xu Yan - 187,3 centimetri).

8. Cele mai multe cupluri care s-au sarutat in acelasi timp
Evenimentul a avut loc pe 17 mai 2014, in São Paulo, Brazila, in timpul festivalului Carnafacul. Atunci, 13.577 de cupluri s-au sarutat in acelasi timp.

9. Cuplul format din cele mai scunde persoane
Douglas Maistre Breger da Silva, nascut pe 21 septembrie 1969, si Claudia Pereira Rocha, nascuta pe 6 septembrie 1972, ambii din Brazilia, s-au casatorit pe 27 octombrie 1998, in Curitiba. La momentul respectiv, acestia aveau o inaltime de 90 de centimetri, respectiv 93 de centimetri.

10. Cel mai lung sarut
Cel mai lung sarut a durat 58 de ore, 35 de minute si 58 de secunde, iar autorii au fost Ekkachai Tiranarat si Laksana Tiranarat, din Thailanda, la un eveniment organizat in Pattaya, Thailanda, pe 12 - 14 februarie 2013. Noua cupluri s-au inscris la competitia anuala, inclusiv doi indragostiti de 70 de ani. Castigatorii competitiei au primit bani, doua inele cu diamante si un titlu in Cartea Recordurilor.

Sursa foto: aslysun/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri