Departamentul de Aparare al SUA a certificat Windows 10 pentru folosirea in infrastructura proprie si intentioneaza ca pana la finele anului sa instaleze sistemul de operare pe mai mult de 4 milioane de calculatoare care apartin retelei de aparare.

Trecerea la sistemul de operare Windows 10 a mers bine in perioada care a trecut de la lansare, sustinuta in principal de upgrade-urile gratuite pentru sistemele de operare deja existente, potrivit portalului The Verge. In timp ce peste 200 de milioane de dispozitive (inclusiv console Xbox One) ruleaza Windows 10 dupa numai sase luni, in sectorul companii/educatie numarul acestora este de numai 22 de milioane, conform Mediafax.

Marile companii asteapta de obicei mai multe luni sau chiar ani inainte de a instala cea mai recenta versiune de Windows, in mare masura din cauza complexitatii procesului de a trece la noul sistem de operare mii de dispozitive si aplicatiile interne.

Microsoft vrea trecerea clientilor companii la Windows 10 cat mai curand posibil, iar acest proces a primit un impuls semnificativ din partea Departamentului Apararii, scrie The Verge.

"Departamentul Apararii, daca ar fi o companie, ar fi una dintre cele mai mari, intinsa in toata lumea, si nu ar trece la Windows 10 daca nu l-ar considera stabil, sigur sau daca ar crede ca reprezinta o dificultate din perspectiva pregatirii (personalului, n.r.)", a declarat Patrick Moorhead, analist la Moor Insights and Strategy.

De asemenea, Departamentul Apararii a certificat si dispozitivele Surface ale Microsoft si ar putea opta pentru utilizarea acestora, insa nu a dezvaluit inca planuri in acest sens

Sursa foto: violetkaipa / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri