Liderii statelor membre UE au ajuns la un acord, vineri seara, privind termenii mentinerii Marii Britanii in Uniunea Europeana, documentul continand o clauza care va permite limitarea indemnizatiilor sociale ale angajatilor comunitari straini, in anumite conditii, potrivit Mediafax.

"S-a ajuns la un acord, drama a luat sfarsit", a transmis prin Twitter presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite. "Este un compromis rezonabil", a confirmat premierul Cehiei, Bohuslav Sobotka.

Acordul va permite Marii Britanii sa activeze oricand in urmatorii sapte ani o clauza care va permite limitarea indemnizatiilor sociale de care beneficiaza angajatii veniti din alta tara UE, in cazul in care vor fi presiuni semnificative asupra serviciilor publice nationale. Aceste conditii au fost negociate in mod detaliat cu liderii tarilor central si est-europene.

Conform acordului, Marea Britanie nu va mai avea dreptul de a negocia alti termeni in relatia cu Uniunea Europeana. Termenii relatiei de apartenenta a Marii Britanii la Uniunea Europeana nu vor fi modificati nici macar daca cetatenii britanici vor vota la referendum pentru iesirea tarii din UE, excluzandu-se practic posibilitatea organizarii unui nou plebiscit.

Premierul David Cameron probabil va organiza referendum pe tema mentinerii Marii Britanii in Uniunea Europeana pe 23 iunie. Clauza privind limitarea indemnizatiilor sociale ale angajatilor straini va putea fi activata oricand in urmatorii sapte ani, dar unui singur individ i se va putea aplica cel mult patru ani, in mod gradual.

Limitarea alocatiilor copiilor angajatilor straini care lucreaza in Marea Britanie se va face prin indexarea la nivelul veniturilor din tara de origine a imigrantului.

Conform ziarului The Guardian, Marea Britanie va fi singurul stat UE care va avea dreptul la reglementari financiare speciale impuse de Uniunea Europeana.

Sursa foto: symbiot/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri