"Exista riscul unui razboi intre Turcia si Rusia", a avertizat vineri presedintele francez Francois Hollande, care a cerut sa se faca totul in vederea evitarii unei escaladari intre cele doua tari, relateaza Reuters in pagina electronica, potrivit Mediafax.

Intervievat de postul France Inter, intr-o pauza intre doua sesiuni ale Consiliului European de la Bruxelles, seful statului francez a indemnat, de asemenea, la o reluare a negocierilor privind Siria, o tara in care bombardamentele trebuie sa inceteze, a subliniat el.

"Exista o noua escaladare. Este necesar sa se faca totul pentru a se ajunge la o solutie politica", a indemnat Hollande. Doborarea, in noiembrie, a unui bombardier rus de catre fortele aeriene turce, la frontiera siriana, a provocat o criza diplomatica intre Ankara si Moscova.

In ceea ce priveste Siria, de unde provine cea mai mare parte a refugiatilor care incearca sa patrunda in Europa, "este necesar ca negocierile sa fie reluate rapid, ca bombardamentele sa inceteze si sa fie trimise ajutoare" umanitare, a declarat presedintele francez.

Grupul de lucru insarcinat cu implementarea unei "incetari a ostilitatilor" in Siria s-a intrunit vineri dupa-amiaza la sediul ONU de la Geneva. Obiectivul reuniunii de la Geneva si al acordului cu privire la o "incetare a ostilitatilor" este sa favorizeze o reluare a negocierilor intre reprezentantii regimului Bashar al-Assad si opozitia siriana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri