Un ciclon tropical extrem de puternic a atins sambata uscatul in Fiji, in Pacificul de Sud, unde rafale de vant au trantit la pamant linii electrice, iar ploi torentiale provocau temeri cu privire la producerea unor inundatii, relateaza DPA in pagina electronica, potrivit Mediafax.

Ciclonul Winston prezenta o viteza medie a rafalelor de vant de aproximativ 220 de kilometri pe ora - echivaland cu o furtuna de categoria 5 -, a anuntat serviciul meteorologic din aceasta tara. Rafale de vant "foarte distrugatoare" erau asteptate, cu intensificari de pana la 315 kilometri pe ora, iar unele regiuni joase sunt amenintate de inundatii, a avertizat serviciul.

Guvernul a impus restrictii de circulatie incepand de la ora locala 18.00 (8.00, ora Romaniei), iar locuitorii erau blocati in locuinte sau in unul dintre cele aproximativ 700 de adaposturi din acest arhipelag cu o populatie de 900.000 de oameni. "Ciclonul tropical Winston este cel mai puternic ciclon tropical si primul de categoria 5 TC inregistrat vreodata in Fiji", a anuntat Lisa Murray, un meteorolog din cadrul MetService din Noua Zeelanda.

Crucea Rosie din Fiji a raportat pene electrice in intreaga tara, inclusiv in capitala - Suva. "Ca natiune, ne confruntam cu una dintre cele mai dure provocari. Este necesar sa ramanem uniti ca popor si sa avem grija unul de celalalt", a scris premierul Frank Bainimarama intr-un mesaj postat pe Facebook.

"Vreau sa asigur natiunea ca Guvernul este pregatit temeinic sa faca fata unei crize", a adaugat el. Inregistrari video ale unor turisti postate online surprind linii electrice doborate la pamant si valuri inalte in zone de coasta, dupa ce furtuna a atins uscatul.

Toate zborurile, atat catre Fiji, cat si cu plecare din arhipelag, au fost anulate. Categoria 5 este nivelul maxim al unei furtuni.

Sursa foto: zstock/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri