Peste 6000 de camioane sunt blocate duminica dimineata la frontiera dintre Bulgaria si Grecia. Discutiile, care au avut loc ieri, pentru deblocarea vamii de la Kulata, una dintre cele mai importante dintre cele doua tari, au esuat, deoarece niciuna dintre parti nu vrea sa renunte. Ca urmare, transportatorii bulgari au anuntat ca vor inaspri blocada si ca nu vor lasa sa treaca nici macar familiile care au copii mici, scrie Digi24.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca punctele de frontiera dintre Bulgaria si Grecia sunt blocate, turistii si transportatorii fiind sfatuiti sa foloseasca rutele alternative, prin Macedonia, scrie Mediafax.

MAE informeaza cetatenii care se deplaseaza pe teritoriul Republicii Bulgaria cu destinatia Grecia asupra faptului ca situatia la trecerea punctelor de frontiera dintre Bulgaria si Grecia s-a agravat, in conditiile in care acestea sunt blocate in totalitate in ambele sensuri, pe durata nedeterminata, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.

Autoritatile bulgare au recomandat turistilor evitarea traversarii tuturor punctelor de frontiera cu Grecia si utilizarea rutelor alternative prin Macedonia, precizand ca prin punctele de frontiera „Кulata -Promahonas“, „Ilinden - Еxochi“, „Каpitan Petko Voievoda - Оrmenion“, „Zlatograd - Тhermes“, „Ivailovgrad - Ciprinos“ si „Макаzа-Nimfea“, nu se permite trecerea niciunui tip de autovehicul.

De asemenea, MAE, prin Ambasada Romaniei la Skopje, a facut demersuri sustinute pe langa autoritatile Republicii Macedonia pentru identificarea unei solutii care sa permita transportatorilor romani blocati la frontiera dintre Republica Elena si Bulgaria accesul la o ruta ocolitoare, prin tranzitarea teritoriului Republicii Macedonia.

Autoritatile Republicii Macedonia au instituit o procedura care ofera posibilitatea eliberarii in regim de urgenta a autorizatiei de tranzit necesare, direct in punctele de trecere a frontierelor statului respectiv. De solutia specificata vor putea beneficia toti transportatorii romani de marfuri ale caror autovehicule sunt momentan blocate la frontiera eleno-bulgara.

Atat ambasadorul Romaniei la Atena, cat si consulul general al Romaniei la Salonic se afla la punctul de trecere a frontierei eleno-bulgare de la Promachonas-Kulata, pentru a acorda asistenta la fata locului soferilor de cetatenie romana.

Sursa foto: Kletr/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri