"Este exclus sa lasam un escroc ca Donald Trump sa preia controlul Partidului Republican", a declarat contracandidatul acestuia Marco Rubio, intr-un atac extrem de dur impotriva miliardarului, favorit in alegerile primare republicane, relateaza AFP in pagina electronica.

La o zi dupa o dezbatere aprinsa intre principalii trei candidati la investitura Grand Old Party, Donald Trump, Ted Cruz si Marco Rubio au continuat sa se atace, iar tanarul senator din Florida l-a vizat extrem de dur pe magnatul in domeniul imobiliar, invingator in alegerile primare din trei dintre cele patru state in care au avut loc deja scrutinuri. "Donald Trump se prezinta in mod constant ca cineva care ia apararea muncitorilor, insa bilantul sau arata ca, de fapt, este impotriva lor de 35 de ani", a declarat Marco Rubio intr-un interviu pentru postul CBS, potrivit Mediafax.

"Nu este absolut deloc pregatit sa fie presedintele Statelor Unite, refuza orice intrebare de politica specifica, nu are niciun plan in vederea asigurarilor pe caz de boala, spre exemplu", a adaugat senatorul din Florida. "Este postul guvernamental cel mai important de pe planeta, iar noi suntem pe punctul de a lasa miscarea conservatoare unei persoane care nu are nicio idee despre veun subiect important, oricare ar fi el, suntem pe cale sa-i lasam codurile nucleare ale Statelor Unite unei persoane complet imprevizibile", a denuntat Rubio.

Recunoscandu-si statutul de outsider in cursa republicana, Marco Rubio s-a declarat sigur ca va castiga alegerile in statul Florida, prevazute pe 15 martie, unde sondajele il crediteaza pe Trump cu un avans important. "Vom castiga in Florida. Eu cunosc foarte bine statul nostru, iar el nu va vota pentru unul ca Donald Trump. Recunosc ca unii pot fi foarte intrigati de el, este un vorbitor bun si spune ca se bate pentru oamenii obisnuiti. Insa, de fapt, el este impotriva oamenilor obisnuiti de 40 de ani, iar de fiecare cand a cedat vreuna dintre intreprinderile lui, stiti cine a platit? Oamenii obisnuiti, care muncesc pentru el", a conchis Marco Rubio.

Donald Trump a obtinut victorii in alegerile primare republicane din New Hampshire, South Carolina si Nevada. El a fost infrant doar in Iowa, pana in prezent, unde senatorul Ted Cruz din Texas a obtinut victoria in urma caucusului. Marco Rubio l-a atacat frontal pe Donald Trump, joi, intr-o dezbatere organizata de CNN la Universitatea din Houston, in Texas, criticandu-l din cauza averii si lipsei unui program si incercand sa-l impiedice sa-si consolideze avansul inainte de "Super Tuesday", o etapa-cheie in alegerile primare, relateaza Reuters.

El a evocat cele patru falimente ale promotorului newyorkez si l-a acuzat ca si-a adus salariati din Polonia sa munceasca in Florida. El a sugerat, de asemenea ca newyorkezul nu s-ar afla unde a ajuns in prezent, in domeniul imobiliar, fara mosternirea pe care i-a lasat-o familia sa. Fara banii familiei sale, "stiti unde s-ar fi aflat Donald Trump acum?", a intrebat senatorul. "Ar vinde ceasuri in Manhattan", a continuat el. In timpul dezbaterii, Marco Rubio si Ted Cruz au depus eforturi sa-l invinga pe Donald Trump si sa-i scada popularitatea, inainte de "Super Tuesday", cand 11 state isi vor alege candidatul republican.

Trump a parut sa nu se demobilizeze, ramanand sigur pe sine, combativ, prompt in a se apara si a-i acuza pe Rubio si Cruz. "Acest tip este un ratat, iar celalalt un mincinos", a declarat miliardarul, care urmeaza sa implineasca in curand 70 de ani, aratandu-l pe Rubio si apoi pe Cruz. - "Oare poate sa ma atace cineva?" Schimbul de replici a fost atat de intens, incat Ben Carson, alt candidat la investitura republicana, a intrebat pe un ton plangaret "oare poate sa ma atace cineva, va rog?".

In pofida emfazei sale, el a avut o prestatie mai masurata decat de obicei, aparandu-si pozitiile moderate pe tema planingului familial si anuntand ca vrea sa pastreze anumite parti ale legislatiei presedintelui Barack Obama cu privire la securitatea sociala cunoscute sub numele de "Obamacare". El a spus ca nu sustine armistitiul care urmeaza sa intre in vigoare in Siria sambata si a apreciat ca Libia s-ar fi aflat intr-o situatie mai buna daca fostul dictator libian, colonelul Muammar Kadhafi, nu ar fi fost inlaturat, iar apoi ucis, intr-o insurectie sustinuta de catre americani.

Intrebat daca si-ar prezenta public arhivele fiscale, asa cum i-a cerut Mitt Romney, Donald Trump a raspuns ca o va face in urma unui "audit de rutina". Romney, candidatul republican la presedintie in 2012, a afirmat intr-un mesaj postat pe Twitter ca Trump nu are de ce sa tina secrete aceste informatii, auditate sau nu. In pofida victoriilor sale, Trump mai are mult drum de parcurs pana la obtinerea investiturii. Nominalizarea candidatului partidului in alegerile prezidentiale prevazute pe 8 noiembrie se face in functie de numarul de delegati obtinuti in alegerile primare si trimisi la Conventia Partidului Republican, in iulie.

Donald Trump conduce pana in prezent, in aceasta cursa, cu 81 de delegati, in timp ce Cruz si Rubio au cate 17. Pentru a obtine investitura, este nevoie de 1.237 de delegati. In total, 600 de delegati urmeaza sa fie mobilizati marti, cu ocazia "Super Tuesday", o etapa extrem de importanta pentru candidati.

Sursa foto: Christopher Halloran / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri