Presedintele SUA, Barack Obama, a avertizat, vineri seara, ca membrii comunitatii internationale vor monitoriza modul in care Rusia si regimul Bashar al-Assad respecta armistitiul din Siria.

"Comunitatea internationala va urmari cu atentie modul in care Rusia si regimul sirian respecta armistitiul", a atras atentia liderul american. "Suntem convinsi ca vor fi in continuare confruntari", a adaugat Barack Obama, notand ca organizatiile teroriste Stat Islamic si Frontul al-Nusra (afiliat retelei Al-Qaida) nu sunt implicate in acordul de incetare a focului, potrivit Mediafax.

Acordul de incetare a focului in Siria, rezultatul negocierilor dintre SUA si Rusia, intra in vigoare, teoretic, sambata la ora 0.00 (0.00, ora Romaniei), aplicandu-se confruntarilor dintre fortele insurgente ale opozitiei si serviciile de securitate subordonate Administratiei Bashar al-Assad. Armistitiul nu include organizatiile teroriste Stat Islamic si Frontul al-Nusra, filiala siriana a retelei Al-Qaida.

Atat coalitia internationala coordonata de SUA, cat si Rusia au anuntat ca vor continua operatiunile militare contra "grupurilor teroriste". Presedintele Vladimir Putin a anuntat vineri ca Rusia va continua raidurile aeriene impotriva "organizatiilor teroriste" din Siria si dupa intrarea in vigoare a armistitiului. "In mod evident, bombardamentele impotriva grupurilor teroriste din Siria vor continua", a declarat Vladimir Putin in cursul unei intalniri cu membri ai conducerii Serviciului federal de Securitate (FSB).

Damascul si Rusia ii catalogheaza pe rebelii sustinuti de occident drept "teroristi". Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste, conform estimarilor ONU, 250.000 de morti.

O coalitie condusa de Statele Unite efectueaza raiduri aeriene in Siria si Irak, vizand pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic. Din coalitie fac parte tari precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franta, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudita si Turcia. Rusia a lansat, in septembrie 2015, raiduri aeriene in Siria, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite si NATO au acuzat Rusia ca ataca pozitii ale insurgentilor sustinuti de Occident. Moscova sustine ca vizeaza exclusiv pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic.

Sursa foto: Anton Gvozdikov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri