Autoritatile kurde au anuntat ca investigheaza un posibil atac chimic lansat de militantii retelei teroriste Stat Islamic asupra fortelor kurde peshmerga, care a avut loc in nordul Irakului, in cursul acestei saptamani, informeaza agentia de presa Reuters.

Zeci de luptatori ai fortelor peshmerga si civili au primit tratament dupa ce au acuzat stari de greata si voma, in urma lansarii de rachete, care ar fi continut substante chimice, in zona Sinjar, nordul Irakului, pe 25 februarie, a precizat Consiliul de Securitate al regiunii Kurdistan pe contul de Twitter, potrivit Mediafax.

Oficiali din cadrul coalitiei internationale conduse de SUA care efectuaeza raiduri in Irak si Siria impotriva militantilor SI participa la investigatiile lansate de autoritatile kurde. Anterior, in cursul zilei de vineri, Jabbar Yawar, secretarul general al ministerului peshmerga, a declarat pentru Reuters ca substanta folosita ar fi fost acid clorhidric, o substanta folosita in armele chimice in timpul Primului Razboi Mondial, care a fost interzisa in 1997.

Fortele kurde au precizat de mai multe ori ca au dovezi ca militantii SI au folosit aceasta substanta in atacurile impotriva forelor peshmerga, precum si gaz mustar. "Daca se confirma, acesta va fi al optulea atac chimic impotriva fortelor peshmerga. Tacticile folosite de Stat Islamic devin din ce in ce mai sofisticate", a declarat Consiliul de Securitate din Kurdistan.

Sursa foto: Oleg Zabielin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri