Centrul rus de coordonare din Siria sustine ca armistitiul partial din Siria, care a intrat in vigoare de sambata, a fost incalcat de noua ori in ultimele 24 de ore, informeaza agentia de presa Reuters, citandu-l pe seful centrului, potrivit presei ruse.

Serghei Kuralenko, seful centrului, a adaugat ca acordul de incetare temporara a conflictului armat din Siria, stabilit in urma negocierilor dintre SUA si Rusia, este respectat "in general", potrivit Mediafax. Oficialul rus a precizat ca armistitiul a fost incalcat si prin bombardamentele terestre din provincia Latakia, din nord-vestul tarii, din apropiere de granita cu Turcia, care au avut loc sambata dimineata, la cateva ore de la intrarea in vigoare a armistitiului.

Trei militanti din gruparea rebela A doua Divizie Costala, care apartine coalitiei Armata Siriana Libera, au murit in atacul de sambata pe care rebelii il atribuie fortelor regimului Assad. Autoritatile ruse si siriene au anuntat ca nu vor inceta bombardamentele in totalitate in tara si vor viza doar militanti ai organizatiilor teroriste Stat Islamic si Al-Nusra.

Dar si opozitia siriana acuza ca armistitiul in vigoare ar fi fost incalcat de 15 ori de fortele regimului Bashar al-Assad, care sunt sustinute de fortele ruse, relateaza BBC. Unii activisti sirieni sustin ca raidurile aeriene din provincia Alep de duminica ar fi avut ca tinte militanti ai gruparii Al-Nusra, afliata retelei teroriste Al-Qaida.

Centrul rus a mai precizat ca a primit de la autoritatile americane lista celor 69 de grupari armate ale opozitiei care au acceptat sa respecte termenii impusi de armistitiu, informeaza, duminica, agentia rusa Interfax. Rusia a anuntat sambata ca a primit declaratii din partea a 17 grupari armate ale "opozitiei moderate" siriene care si-au anuntat acceptul in privinta armistitiului.

Armata americana a declarat pentru BBC ca a continuat sa atace pozitii ale militantilor SI, in cursul zilei de sambata, efectuand inclusiv zece raiduri aeriene in apropiere de orasul Tal Abiad, de la granita cu Turcia.

Sursa foto: Anton Gvozdikov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri