Un tribunal din India a ridicat interdictia regionala impusa bauturilor racoritoare produse de companiile PepsiCo si Coca-Cola dupa protestul unui grup ecologist conform caruia bauturile ar contine un nivel nepermis de pesticide.
Interdictia de productie si comercializare a acestor bauturi a fost impusa de liderii comunisti ai statului Kerala in luna august. Cele doua firme au informat tribunalul ca aceasta decizie este neconstitutionala si ca produsele lor nu prezinta riscuri pentru sanatate, informeaza NewsIn. Avocatii guvernului din Kerala au precizat insa ca aceasta interdictie a fost facuta pentru a proteja consumatorii.

Grupul Coca-Cola a primit decizia tribunalului din Kerala cu satisfactie. "Suntem multumiti ca inalta Curte de Justitie a statului Kerala a respins decizia ilegala a guvernului", a declarat compania intr-un comunicat. "Vom lua masuri astfel incat produsele Coca-Cola sa fie rapid disponibile pe tot teritoriul statului".

Aceasta controversa a inceput atunci cand Centrul pentru stiinta si Mediu, cu sediul la New Delhi, a declarat ca testele efectuate pe esantioane ale produselor celor doua companii au revelat concentratii nepermise de pesticide.
in afara de interzicerea totala a bauturilor celor doua companii in statul Kerala, alte sase state din India au impus restrictii partiale, interzicand vanzarea in scoli, spitale si universitati sau in apropierea acestora.

Vanzarile anuale in India ale celor doua companii sunt de aproximativ 1,29 miliarde de dolari ceea ce reprezinta doar o mica parte din vanzarile pe plan global , dar raportul grupului ecologist precum si interzicerea bauturilor in cele 7 state indiene au daunat imaginii celor doua companii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri