Comisia Europeana a prezentat, vineri, un plan de restabilire a circulatiei fara controale in Spatiul Schengen pana la sfarsitul anului, in contextul in care liderii Uniunii Europene fac presiuni asupra Turciei pentru limitarea afluxului de refugiati, informeaza site-ul agentiei Reuters.

Inaintea summitului de urgenta UE-Turcia, programat luni, Comisia Europeana a anuntat plata primelor transe ale fondului de trei miliarde de euro destinat Ankarei pentru oprirea afluxului de imigranti, informeaza Mediafax.

Potrivit Comisiei Europene, Turcia face progrese in sensul liberalizarii vizelor destinate calatoriilor cetatenilor turci in Uniunea Europeana. In schimb, Bruxellesul cere Administratiei de la Ankara sa combata traficul de persoane si sa ia inapoi imigrantii clandestini care nu se califica pentru obtinerea azilului.

Comisia Europeana a prezentat un plan de masuri etapizate pentru limitarea imigratiei, in contextul in care peste un milion de imigranti extracomunitari au ajuns in spatiul european in 2015.

"Nu putem avea libera circulatie pe plan intern daca nu securizam frontierele externe", a declarat Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru Migratie.

Sursa foto: alexskopje/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri