Cel putin 18 imigranti au murit inecati, duminica, dupa scufundarea unei ambarcatiuni in Marea Egee, in largul Turciei, relateaza agentia de stiri Anatolia, citata de site-ul cotidianului Le Figaro.

Naufragiul a avut loc in Marea Egee, in largul statiunii turce Didim. Ambarcatiunea plina cu imigranti extracomunitari se indrepta spre Grecia, scrie Mediafax.

Cel putin 18 imigranti s-au inecat, iar alti 15 au fost salvati de echipaje ale Pazei de Coasta turce.

In acelasi timp, circa 13.000 de imigranti extracomunitari sunt blocati in nordul Greciei, la frontiera cu Macedonia, asteptand in conditii igienice deplorabile, informeaza site-ul cotidianului Le Figaro.

"Exista 13.000 de persoane la Idomeni si circa 20.000 in regiune, adica peste 60% din numarul imigrantilor aflati in Grecia", a declarat Apostolos Tzitzikostas, guvernatorul prefecturii elene Macedonia, scrie Mediafax.

"Nu putem purta singuri aceasta povara", a spus Tzitzikostas, cerand Guvernului de la Atena sa decreteze starea de urgenta in regiune.
Majoritatea imigrantilor blocati la frontiera cu Macedonia sunt sirieni, irakieni si afgani.

Peste 30.000 de imigranti extracomunitari se afla in Grecia.

Sursa foto: Vito Manzari, Immigranti Lampedusa/Flickr.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri