Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a atras atentia vineri Uniunii Europene sa-si rezolve intai problemele sale cu imigrantii, apoi sa impuna conditii Turciei, pe fondul incercarii de finalizare a acordului UE-Turcia, acuzand ca UE se afla pe un "camp minat" prin sustinerea gruparilor teroriste, conform Mediafax.

"In timp ce Turcia gazduieste trei milioane (de imigranti), cei care nu sunt in stare sa gaseasca loc suficient pentru o mana de refugiati, cei care tin in mijlocul Europei acei inocenti in conditii rusinoase, ar trebui sa se uite mai intai la problemele lor", a declarat Erdogan intr-un discurs televizat, potrivit agentiei de presa Reuters.

El a acuzat unele tari de sustinere directa sau indirecta a gruparilor teroriste, referindu-se la miscarea radicala Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) care a comis mai multe atacuri teroriste in tara. Gruparea kurda TAK, desprinsa din PKK, a revendicat joi atacul sinucigas de duminica din Ankara soldat cu 37 de morti.

Erdogan a explicat ca ofensiva ampla lansata de guvernul turc in sud-estul tarii impotriva militantilor kurzi, criticata de liderii europeni, este justificata si legitima.
"Lupta noastra impotriva terorismului este bine calculata si legitima ... Toate organizatiile teroriste active in regiune si in Turcia s-au coalizat impotriva Turciei. Multe state, in principal statele occidentale, nu au o pozitie ferma impotriva acestor grupari", a acuzat Erdogan.

Liderul turc a criticat autoritatile belgiene pentru ca au permis instalarea unui cort al manifestantilor prokurzi in fata cladirii UE din Bruxelles, unde se desfasoara summitul UE-Turcia in vederea finalizarii acordului de gestionare a crizei migratiei.

Erdogan a avertizat, de asemenea, ca militantii kurzi ar putea efectua atacuri si in Europa.
"Nu exista niciun motiv pentru care bomba ce a explodat in Ankara nu ar fi putut exploda in Bruxelles sau in orice alt oras european", a subliniat liderul turc, adaugand ca "serpii cu care dormi pot sa te muste oricand", referindu-se la militantii kurzi care au revendicat ultimele doua atacuri din Ankara, soldate cu 66 de morti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri