Doua explozii puternice au avut loc, marti dimineata, in aeroportul Zaventem din Bruxelles, in prezent fiind confirmate 13 decese. Autoritatile din Belgia au declarat oficial ca este vorba de atacuri teroriste multiple.

[UPDATE 5] Presa belgiana scrie ca ar fi vorba de 13 morti si 35 de raniti - numarul acestora ar putea sa creasca. Totodata, pe aeroport au fost gasite trei centuri cu explozibil, cel mai probabil fiind folosite pentru atacuri sinucigase. Au fost trase focuri de arma si teroristi ar fi fost impuscati inainte sa detoneze.

Kristalina Georgieva, vice-presedinte al UE, si-a avertizat colegii sa ramana in cladirile Uniunii. Acestea au fost inchise.

[UPDATE 4] "Se investigheaza inca daca este vorba de un atentat", au declarat oficialii guvernamentali, potrivit Le Soir, principalul cotidian Belgian. Inca nu a fost confirmat, dar nici infirmat, faptul ca explozia ar fi un atentat terorist.

[UPDATE 3] Nivelul de alerta a fost ridicat la 4, gradul maxim de alerta, in toate Tarile Benelux: Beligia, Olanda, Luxembourg.

Presa internationala indica faptul ca ar fi vorba si de cel putin 11 morti, alaturi de cateva zeci de raniti. La cateva ore distanta, a avut loc o explozie si la o statie de metrou apropiata de cladirile UE din Bruxelles. Odata cu inchiderea aeroportului si a metroului, surse din presa belgiana spun ca ar fi fost inchis accesul si la toate muzeele.

[UPDATE 2]

Presa din Bruxelles care citeaza surse din spitale scrie ca ar fi vorba de cel putin 30 de raniti si numarul mortilor ar putea creste. Conform presei locale, a fost vorba de un atac sinucigas.

Potrivit unui martor citat de RTBF, mai multe persoane au fost ranite in terminalul de plecari din fata hotelului Sheraton.

Originea exploziilor este necunoscuta momentan, scrie Mediafax.

Aeroportul a fost evacuat si toate zborurile au fost suspendate. Potrivit imaginilor postate pe retelele de socializare de martori, un fum negru se ridica din cladirea unui terminal. Totodata, rapoarte ale pompierilor citate de media locala indica faptul ca ar fi vorba si de morti, nu doar de raniti, cum s-a stipulat initial.

Urmareste aici feed-ul aeroportului Zaventem de pe Twitter.

Exploziile vin la patru zile dupa ce in Bruxelles a fost capturat Salah Abdeslam, principalul suspect in atacurile din Paris, din luna noiembrie.

Sursa foto: Shutterstock / pbombaert

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri