Procuratura din Bruxelles a anuntat numele teroristului care s-a detonat in statia de metrou Maelbeek, ucigand 20 de persoane si ranind alte 124, acesta fiind Khalid el Bakraoui, transmite Reuters, scrie News.ro.

De asemenea, procuratura a confirmat ca cei doi frati Bakraoui au fost implicati in comiterea atentatelor care au zguduit ieri metropola belgiana. In timp ce Ibrahim el Bakraoui s-a detonat in terminalul de plecari al aeroportului Zaventem, lasand in urma sa un testament, care a fost descoperit de anchetatori pe computerul personal al teroristului, fratele sau Khalid el Bakraoui s-a aruncat in aer la statia de metrou Maelbeek, din apropierea institutiilor europene.

Procuratura a informat ca cei doi suspecti surpinsi alaturi de Ibrahim al Bakraoui de camerele de supraveghere din aeroport nu au fost inca identificati sau capturati.

Anterior, presa a speculat ca in atentatele din Bruxelles a fost implicat un suspect sub numele de Najim Laachroui, care era deja urmarit pentru atacurile teroriste din Paris, dupa ce ADN-ul sau a fost gasit “pe materialul explozibil folosit la atacurile” din noiembrie, soldate cu 130 de morti.

Barbatul a fost in Siria in 2013 si era cautat inca din 4 decembrie.

Laachroui a fost controlat sub identitatea falsa Soufiane Kayal, la inceputul lui septembrie, la frontiera dintre Austria si Ungaria. Se afla atunci in masina cu Salah Abdeslam, suspectul arestat marti pentru masacrul din capitala Frantei, si cu Mohamed Belkaid, un algerian de 35 de ani ucis saptamana trecuta de autoritatile belgiene in timpul unui raid antiterorist din Molenbeek.

Metropola belgiana Bruxelles a fost zguduita, marti dimineata, de atentate teroriste comise de jihadistii Statului Islamic la aeroportul Zaventem si la statia de metrou Maelbeek. In urma atacurilor si-au pierdut viata 31 de persoane, iar alte 205 au fost ranite.

Autoritatile belgiene au ridicat nivelul de alerta, iar strazile orasului au fost invadate de soldati inarmati pana in dinti, in vreme ce locuitorii au ramas in spatele ferestrelor.

Marti dimineata, la ora locala 8.00, doua explozii simultane s-au produs in terminalul de plecari al aeroportului Zaventem din Bruxelles.

O ora mai tarziu, alta deflagratie a lovit statia de metrou Maelbeek, din apropierea institutiilor europene. Autoritatile belgiene au ridicat intre timp alerta de terorism la cel mai inalt nivel. Atentatele au avut loc la doar patru zile dupa capturarea lui Salah Abdeslam, implicat in planificarea atacurilor teroriste din Paris, de la 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri