Papa Francisc a facut apel la speranta in Slujba de Inviere de sambata noapte sustinuta la Bazilica Sfantul Petru din Vatican, in contextul atentatelor teroriste din Bruxelles, declarand ca deznadejdea si frica nu trebuie sa domine populatia si sa o subjuge prin pesimism, relateaza Associated Press, potrivit Mediafax.

Suvernul Pontin a declarat ca bucuria pe care o aduce Pastele este o lectie pentru crestinii credinciosi care trebuie sa se distanteze de atitudini pesimiste care ii pot "incarcera" pe oameni in ei insisi.

"Vedem si vom continua sa vedem probleme de ambele parti, si in interiorul nostru si in afara. Vor fi intotdeauna acolo", a spus papa, dar a insistat: "Sa nu lasam deznadejdea si frica sa ne cuprinda si sa ne controleze inimile". "Azi ne celebram speranta", a continuat Suveranul Pontif. "Este atat de necesara azi", a adaugat Francisc.

Mesajul sarbatorii Pastelui face apel la Invierea lui Hristos si "trezeste si invie speranta in inimile umbrite de tristete", a pledat papa.

In cadrul ceremoniei de la Vatican de sambata seara, au fost botezati 12 adulti din China, Coreea de Sus si alte tari din lume. Papa Francisc a condamnat "violentele fara precedent" comise de militantii islamisti, acuzand, in timpul slujbei din Vinerea Mare, ca acele persoane care comit acte fundamentaliste sau teroriste profaneaza numele lui Dumnezeu.

Duminica, Suveranul Pontif va tine traditionala binecuvantare "Urbi et Orbi", adresata intregii lumi, din balconul central al Basilicii Sfantul Petru.

Sursa foto: Drop of Light / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri