Minu Pauline, proprietara unui restaurant din orasul Kochi, din regiunea Kerala (sud-vestul Indiei), a avut ideea unui frigider pentru nevoiasi dupa ce a vazut cum o femeie care doarme pe strada cauta mancare intr-un tomberon.

Ideea antreprenoarei din India poate fi o lectie de viata tuturor, in conditiile in care anual ajunge la gunoi 1,3 miliarde de tone de mancare, potrivit unui raport ONU. Si mai mult decat atat, lectia vine din una dintre cele mai sarace tari de pe glob: in India traieste o treime din populatia foarte saraca a lumii.

Citeste si:

Frigiderul a fost numit "Copacul bunatatii", este deschis 24/7 si va fi reumplut constant. Astfel, initiatoarea Minu Pauline va introduce zilnic 75-80 de portii de mancare din restaurantul sau Pappadavada si incurajeaza si alti proprietari de restaurante si locuitori din Kochi sa aduca mancarea ramasa in loc sa o arunce la gunoi.

“Banii sunt ai tai, insa resursele sunt ale societatii. Acesta este mesajul pe care vreau sa-l transmit. Poti sa irosesti bani pentru ca sunt banii tai, dar nu irosi resursele, nu irosi mancarea", a spus Minu Pauline.

Sursa foto: Pixabay