Facebook a inceput sa fie folosit de traficantii de migranti din Turcia pentru a face publicitate la excursii cu barci pe Marea Mediterana pana in Italia, dupa intrarea in vigoare a acordului UE-Turcia privind migratia, care presupune returnarea pe teritoriul turc a migrantilor ajunsi in Grecia fara documente necesare. De asemenea, acordul face imposibila migratia spre tarile occidentale a persoanelor fara cetatenie siriana, transmite Reuters.

Un anunt care face publicitate la excursii cu barca din portul turc Mesin spre Italia a aparut pe reteaua de socializare, iar costurile se ridica la 4.000 de dolari pentru fiecare migrant. Astfel, calatoria migrantilor pana in Italia este de patru ori mai scumpa decat o cursa pana pe insulele elene, dupa implementarea acordului UE-Turcia privind migratia, scrie News.ro.

”Aceasta excursie va avea loc sambata. O nava comerciala de 110 metri lungime va porni din portul Mesin si are drept destinatie coastele italiene. Nava va fi echipata cu hrana, apa, veste de salvare si medicamente”, se arata in anuntul postat pe Facebook.

Anuntul a aparut pe Facebook dupa ce Turcia a acceptat returnarea migrantilor care ajung ilegal pe insulele elene, traversand Marea Egee, in schimbul unui ajutor financiar de 6 miliarde de euro pana in 2018 si a eliminarii vizelor de calatorie pentru cetatenii turci.

Returnarea migrantilor va incepe la 4 aprilie potrivit stategiei, care vizeaza inchidere principalei rute migratorii care a adus peste un milion de migranti in Europa in 2015. In ultimii doi ani, migrantii au folosit Facebook-ul pentru a gasi traficantii de migranti care sa-i conduca spre o viata mai buna in schimbul unui bacsis considerabil.

Insa, multi migranti au fost talhariti de persoane ce pretindeau ca sunt traficanti sau au ajuns pe barci defecte, care s-au scufundat in apele Marii Egee. Potrivit acordului UE-Turcia, semnat la sfirsitul saptamanii la Bruxelles, incepand cu luni, toti migrantii care ajung pe insulele elene vor fi trimisi inapoi in Turcia daca nu aplica imediat pentru azil sau daca cererea lor este repinsa. Insa, Grecia nu dispune de capacitatea administrativa pentru a procesa toate cererile de azil inregistrate, dupa ce 875 de migranti au ajuns pe insulele elene in timpul noptii de duminica spre luni, in timp ce acordul intra in vigoare.

Migrantii, care au ajuns pe teritoriul elen dupa intrarea in vigoare a acordului, vor fi trasferati in tabere temporare din partea continentala a Greciei, unde vor astepta sa fie procesati pentru ca soarta lor sa fie decisa. Numai refugiatii de razboi sirieni vor putea sa ramana in Europa, in timp ce ceilalti vor fi transferati pe teritoriul turc.

Sursa foto: ito Manzari, Immigranti Lampedusa/Flickr.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri