Pentru lira sterlina, ultimele trei luni au fost cele mai volatile din iunie inraport cu dolarul, iar estimarile arata ca aceasta incertitudine urmeaza sa creasca, potrivit Bloomberg.

Lira sterlina a scazut cu aproape 3,6% anul acesta, accelerand prabușirea dupa ce referendumul pentru Brexit a fost stabilit pentru 23 iunie, iar mai mulți oameni de afaceri și politicieni importanți din Marea Britanie și-au declarat public susținerea pentru parasirea spațiului comunitar, scrie Mediafax.

Volatilitatea cursului lira/dolar la trei luni este la cel mai inalt nivel din 2010. In raport cu euro, lira a scazut saptamana aceasta la cel mai jos nivel din 2014 dupa ce au venit rezultatele sectorului de producție, care a avut cea mai slaba performanța din 2013.

Saptamana viitoare vor veni rapoartele din sectorul serviciilor și al industriei, care care vor arata direcția in care se indreapta Marea Britanie.

”Lira sterlina cu siguranța va fi volatila. Increderea in valuta este foarte slaba, avand in vedere votul pentru Brexit care se apropie cu pași rapizi”, a spus Thu Lan Nguyen, un strateg de al Commerzbank din Frankfurt. ”Nu pot exclude varianta ca datele de saptamana viitoare sa adanceasca și mai tare decalajul dintre lira și euro”, a adaugat el.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri