Cel putin doua explozii au fost auzite, sambata, intr-o zona din Kabul in care se afla reprezentante diplomatice, la scurt timp dupa ce Secretarul de Stat american, John Kerry, a plecat, in urma unor intalniri cu oficiali afgani, inclusiv cu presedintele Ashraf Ghani, informeaza Reuters online.

Focuri de arma au fost, de asemenea, auzite. Cauza exploziilor nu este clara.

John Kerry, in vizita la Kabul

Secretarul de Stat american, John Kerry, a ajuns sambata in Afganistan in cadrul unei vizite neanuntate, pentru a semnala sustinerea Statelor Unite pentru guvernul de uniune nationala, relateaza Reuters si AP.

Statele Unite "au invadat" Irakul si Afganistanul sub presedintia lui George W. Bush, in speranta de a instaura un regim stabil de democratie in cele doua tari, comenteaza AP. Dupa ce au fost cheltuite doua miliarde de dolari si s-au pierdut mai multe mii de soldati in operatiuni militare, niciuna dintre aceste masuri nu a dat roade, mai subliniaza AP.

Niciunul dintre guvernele celor doua tari nu detine controlul asupra unor parti importante din teritoriu. Razboiul din Afganistan impotriva taibanilor a ajuns in al cincisprezecelea an, iar Irakul inca incearca sa elibereze orasul Mosul si alte regiuni de sub ocuparea Stat Islamic.

Sursa foto: Przemek Tokar / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri