Grupurile financiare olandeze Aegon si Fortis si-au exprimat interesul pentru preluarea a 51% din actiunile diviziei de asigurari a bancii italiene Monte dei Paschi di Siena, fosta competitoare la preluarea CEC.
Cele doua companii olandeze sunt interesate in preluarea pachetului majoritar al companiei Mps Vita, divizia de asigurari de viata a bancii Monte dei Paschi di Siena, informeaza NewsIn. Monte dei Paschi a angajat bancile Mediobanca si JP Morgan pentru a gasi un cumparator pentru divizia sa de asigurari, iar consultantii bancii urmeaza sa prezinte, pana in luna octombrie, o lista cu companiile care ar putea prelua Mps Vita.

Valoarea companiei de asigurari de viata Mps Vita a fost evaluata la aproximativ 1,5 miliarde euro. Piata italiana a bancilor si asigurarilor a reprezentat, in ultimii ani, o tinta de achizitii dificila pentru companiile non-italiene. Banca olandeza ABN AMRO a prelua, anul acesta, banca italiana Antonveta, dupa o lunga si dura batalie, care a dus la compromiterea reputatiei bancii centrale italiene.

Banca Monte dei Paschi di Siena si-a retras, la sfarsitul lunii iunie, oferta de preluare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC). Presedintele bancii, Giuseppe Mussari, declara atunci ca banca analizeaza posibilitatea listarii la Bursa a diviziei de asigurari de viata si ca ar prefera infiintarea unei companii mixte cu un partener international.

In luna mai, Banca Transilvania si Grupul Monte dei Paschi di Siena au inaugurat, intr-o agentie a bancii din Timisoara, Italian Desk, un proiect care se adreseaza comunitatii oamenilor de afaceri italieni din Timisoara si din zonele invecinate. Grupul Monte dei Paschi di Siena desfasoara activitati bancare, precum si de asigurari si de administrare a investitiilor. Grupul detine, la nivel mondial, peste 1.872 de filiale, are circa 4,5 milioane de clienti si 188.000 milioane de euro fonduri atrase.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri