Grupului petrolier anglo-rus TNK-BP i-ar putea fi retrasa licenta de exploatare a campului gazeifer Kovytka, din cauza nerespectarii licentei si legilor ce protejeaza mediul inconjurator, a indicat Parchetul rus.
Parchetul l-a convocat, in cursul zilei de luni, pe directorul Russia Petroleum, Valeri Pak, a carui societate este detinuta in proportie de 63% de grupul TNK-BP si l-a "avertizat oficial" ca i-ar putea fi ridicata licenta de exploatare daca neregulile de la campul Kovytka nu vor inceta, informeaza NewsIn.

Justitia reproseaza celei de-a treia companii petroliere ruse ca nu a respectat termenele contractuale stabilite. Presa rusa a dezvaluit, in cursul saptamanii trecute, ca grupul Gazprom doreste sa achizitioneze 50% din compania anglo-rusa TNK-BP, constituita in 2003 de companiile British Petroleum (BP) si Tyumen Oil Co (TNK), acest consortiu fiind condus de companiile ruse Alfa Bank si Acces-Renova.

Relatiile intre Gazprom si TNK-BP raman tensionare, Gazprom blocand timp de multi ani dezvoltarea campului Kovytka de catre TNK-BP, ce ar fi deschis o noua ruta de export pentru compania anglo-rusa catre China. Actiunea juduciara impotriva TNK-BP este asemanatoare cu cea anuntata luni contra proiectului petrolier si gazeifer Sakhalin-2, detinut in masura de 55% de grupul petrolier anglo-olandez Royal Dutch Shell.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri