Opere de arta furate de membri ai retelei teroriste Stat Islamic din zone ocupate in Siria si Irak sunt scoase la vanzare in mod ilegal in Europa Occidentala si in SUA, unde sunt aduse clandestin prin Bulgaria, Romania si Ungaria, afirma Jean-Jacques Neuer, un specialist citat de postul FranceInfo, potrivit Mediafax.

"Practic, s-a dezvoltat un trafic cu opere de arta prin Turcia, adesea cu intrare prin Europa de Sud-Est, prin Bulgaria, Romania si Ungaria: in case de licitatii gasim frecvent opere de arta furate care iau drumul spre marile orase europene - Zurich, Geneva, Paris, Londra, Munchen, apoi spre Statele Unite, in Chicago, Los Angeles, New York", explica Jean-Jacques Neuer.

"Deocamdata, nu se poate spune ca gasim pe piata in mod sistematic astfel de obiecte", precizeaza Jean-Jacques Neuer, membru al Consiliului de administratie al Muzeului National de Arta Asiatica Guimet, cu sediul in Paris.

Tarile Uniunii Europene sunt deja destinatii ale traficului cu obiecte de arta furate din Orientul Mijlociu, subliniaza Jean-Jacques Neuer. "Este foarte probabil - datorita legislatiei permisive - ca astfel de obiecte sa fie deja stocate in Olanda si Belgia", precizeaza expertul.

Reteaua terorista sunnita ocupa teritorii in nord-estul Siriei, in nord-vestul Irakului, in nordul Libiei si in nordul Egiptului, unde a proclamat "un califat". Organizatia terorista sunnita a ocupat circa un an orasul sirian Palmira. Amfiteatrul roman din Palmira este inscris in patrimoniul UNESCO.

Sursa foto: Oleg Zabielin/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri