UPDATE: Bilantul cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade, produs in Ecuador sambata noapte, a ajuns la 77 de morti si 588 de raniti, a anuntat vicepresedintele tarii, Jorge Glas, potrivit BBC News online.

Cel putin 41 de persoane au murit in urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade produs sambata noapte in Ecuador, fiind decretata stare de urgenta nationala, informeaza Le Figaro, potrivit Mediafax.

"Din pacate, potrivit informatiilor pe care le avem in acest moment, 41 de cetateni si-au pierdut viata (...) Acest bilant va creste in urmatoarele ore", a anuntat vicepresedintele tarii, Jorge Glas, adaugand ca este cel mai puternic cutremur care a lovit Ecuadorul din 1979.

Presedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a declarat stare de urgenta nationala, solicitand populatiei de 16 milioane de locuitori sa-si pastreze calmul in aceasta situatie.

Epicentrul cutremurului a fost localizat in provincia Manabi (vest), la o adancime de 20 de kilometri, fiind resimtit in toata tara. Pagube majore au fost cauzate in apropierea epicentrului, pe coasta de si in orasul Guayaquil, unde numarul victimelor ar putea creste, potrivit autoritatilor ecuadoriene.

Autoritatile nu au anuntat inca bilantul oficial al ranitilor. "Sunt localitati distruse in totalitate", a precizat Gabriel Alcivar, primarul orasului Pedernales din provincia Manabi, cea mai afectata, unde a fost localizat epicentrul seismului, potrivit Reuters.
"Ce s-a intamplat in Pedernales este catastrofic", a adaugat primarul.

Autoritatile au solicitat evacuarea locuitorilor din zona de coasta (vest) din cauza unor posibile replici puternice. Cutremurul a fost resimitit si in capitala Quito, la sute de kilometri departare si in alte orase din tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri