"Ecuadorul a fost lovit incredibil de tare ... Este cea mai mare tragedie in ultimii 67 de ani", a declarat Correa, care si-a intrerupt vizita din Italia pentru a se intoarce in tara. "Exista indicii ca ar fi supravietuitori sub daramaturi si asta e prioritatea acum", a precizat presedintele ecuadorian.

Bilantul anterior era de 235 de morti si peste 1.500 de raniti. Ultimul cutremur puternic care a lovit Ecuadorul s-a produs in 1979, cand au murit 600 de persoane si au fost ranite alte 20.000.

Cel putin 77 de morti in urma unui cutremur de 7,8 grade in Ecuador

Cel putin 77 de morti in urma unui cutremur de 7,8 grade in Ecuador

Dintre orasele de pe coasta de vest a Ecuadorului din apropierea epicentrului, cel mai afectat este orasul turistic Pedernales. Stare de urgenta a fost declarata in sase provincii din tara. Potrivit autoritatilor, cutremurul a fost urmat de 230 de replici, majoritatea lovind orasul Pedernales.

"Sunt localitati distruse in totalitate", a precizat Gabriel Alcívar, primarul orasului Pedernales din provincia Manabi, cea mai afectata, unde a fost localizat epicentrul seismului, potrivit Reuters.

"Ce s-a intamplat in Pedernales este catastrofic", a adaugat primarul, precizand ca " nu e vorba de o casa care s-a surpat, e vorba de un intreg oras".

Citeste si:

"Incercam sa facem tot ce putem, dar nu prea avem cu ce ajutam", a declarat Alcivar.

Circa 13.500 de membri ai fortelor de securitate au fost mobilizati pentru a participa la operatiunile de interventie si salvare a posibililor supravietuitori.
Statele Unite au confirmat ca printre victimele decedate se afla si cetateni americani, iar premierul canadian, Justin Trudeau, a precizat ca si doi cetateni canadieni figureaza in bilantul celor decedati.

Cutremurul s-a produs sambata la ora locala 18.58 (02.58) ora Romaniei, in apropiere de orasul Muisne de pe coasta de vest a tarii, fiind resimtit in aproape toata tara.

Cea mai afectata este provincia Manabi (vest), pagube importante inregistrandu-se si in orasul Guayaquil, la 300 de kilometri de epicentrul cutremurului.

Sursa foto: MediafaxFoto