Constructia primului parc plutitor din Statele Unite a primit unda verde, asta dupa ce autoritatile au respins acuzatiile si protestele aparatorilor mediului, care s-au impotrivit acestui demers, noteaza presa internationala.

Dezvoltarea noului proiect, care ar urma sa poarte numele de Pier 55, a fost proiectata de Heatherwick Studio, una dintre cele mai cunscute firme de arhitectura din SUA, iar aceasta va gazdui un amfiteatru, cu 700 de locuri si foarte mult spatiu verde.

Investitia necesara dezvoltarii parcului plutitor se ridica la 130 de milioane de euro si va fi situat pe raul Hudson, in apropierea de aglomeratia Manhattan-ului si va fi sustinuta de peste 300 de piloni cu inaltimi cuprinse intre 5 si peste 20 de metri.

Proiectul va fi finantat partial de familia vom Furstenberg-Diller, in timp ce aproape o treime din valoare a venit din partea autoritatilor orasului New York.

“New York-ul va avea un nou parc, insa nu se stie cat de util va fi pentru oamenii obisnuiti”, sustine un jurnalist al unei publicatii nonprofit.

Scopul parcului plutitor va fi acela de a gazdui diferite evenimente culturale, iar peste jumatate din numarul acestora vor fi gratuite, da asigurari Hudson River Park Trust.

“Proiectul va fi construit intr-un mod in care va fi respectat mediul inconjurator”, sustine presedintele Hudson River Park Trust.

Constructia proiectului va incepe in cursul acestui an si se estimeaza ca ar trebui finalizata in anul 2018.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri