Economia Chinei ar putea creste cu 10 procente, in acest an, a declarat directorul adjunct al Biroului National de Statistica.
Inflatia ar putea fi de aproximativ doua procente, a declarat oficialul Biroului, Xu Yifan, citat de Xinhua News. Inflatia s-a mentinut in crestere anualizata usoara de 1,3 la suta, in luna august, fata de inflatia de unu la suta din iulie, data mai ales de cresterea preturilor din sectorul serviciilor, a indicat Biroul National de Statistica

Banca Mondiala si-a majorat in august estimarile referitoare la cresterea care va fi inregistrata in acest an de economia chineza, de la 9,5 procente anterior la 10,4 procente, anunta Rompres.

BM a precizat ca, potrivit ultimelor sale prognoze, exporturile Chinei vor creste in acest an cu 20,8 procente, in timp ce importurile vor creste cu 18,4 procente.

In ceea ce priveste balanta comerciala a Chinei, cel mai des utilizat indicator al schimburilor de bunuri si servicii, BM estimeaza ca la finele acestui an Beijingul va inregistra un surplus de 220 miliarde dolari. Noile estimari au fost incluse intr-un raport trimestrial al Bancii Mondiale referitor la performantele economiei chineze si au venit la o saptamana dupa ce guvernul chinez a surprins economistii, anuntand ca in trimestrul al doilea acestui an economia chineza a inregistrat o crestere de 11,3 procente, cel mai ridicat ritm din ultima decada.

Anul trecut, cresterea economica a fost de 10,2 procente iar pentru acest an, guvernul si-a fixat o tinta de opt procente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri