De la an la an creste numarul europenilor care isi fac cumparaturile in strainatate. Din cel mai nou sondaj Eurobarometru rezulta ca in ultimul an 26 la suta din locuitorii Uniunii au facut cumparaturi in afara granitelor tarii lor cel putin o data.

Cei mai dornici de a cumpara in strainatate sunt luxemburghezii - 67 la suta. Din sondaj rezulta ca doar 17 la suta din polonezi cumpara in alta tara a Uniunii. Cei mai conservatori sunt grecii, portughezii si spaniolii, insa daca se hotarasc totusi sa cumpere in strainatate, atunci o fac in timpul calatoriilor de serviciu sau in vacanta, relateaza Gazeta Wyborcza citata de Rompres.

Cu toate ca sondajul arata faptul ca numarul acestor persoane este in crestere, majoritatea locuitorilor UE prefera sa-si faca cumparturile in propria tara. Doua treimi din europeni considera ca produsele achizitionate in strainatate pot aduce mai tarziu probleme, daca trebuie de exemplu returnate sau trimise la service. O parte din repondenti se tem ca vor fi victimele unor inselatorii, altii atrag atentia asupra problemelor care pot aparea in timpul transportului la domiciliu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri