Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan reproseaza tarilor occidentale ca le pasa de drepturile homosexualilor si animalelor mai mult decat le pasa de soarta sirienilor afectati de razboiul ce le devasteaza tara, relateaza The Associated Press.

De asemenea, Recep Tayyip Erdogan a acuzat Occidentul vineri, intr-un discurs pe care l-a sustinut in fata unei multimi, de o stare de spirit care aminteste de "sclavie si colonialism", potrivit News.ro. Aceasta ultima izbucnire a sefului statului turc are loc in contextul unei confruntari cu Uniunea Europeana (UE) cu privire la solicitarea Bruxellesului ca Ankara sa-si amendeze legislatia privind lupta impotriva terorismului pentru a obtine o liberalizare a vizelor turistice pentru turci in Europa.

"Rusine sa le fie celor care nu dau dovada de sensibilitate fata de (...) femei si copii ce le cer ajutorul", a spus Erdogan. "Rusine celor care le neaga sensibilitatea pe care le-o arata (...) balenelor, focilor si testoaselor din mare decat celor 23 de milioane de sirieni", a adaugat Recep Tayyip Erdogan.

Comisia Europeana a anuntat ca a legat liberalizarea vizelor de modificarea legislatiei antiteroriste turce, deoarece Ankara a folosit aceasta legislatie pentru a urmari in justitie jurnalisti si critici ai Guvernului.

thomas koch / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri