Nicolas Maduro a decretat vineri stare de urgenta timp de 60 de zile, invocand presupuse comploturi in tara membra OPEC, dar si in Statele Unite, pentru indepartarea de la putere a Guvernului sau, relateaza Reuters.

Nicola Maduro nu a oferit detalii privind masura. Flancat de ministri si alaturi de o statuie a lui Hugo Chavez, presedintele a semnat o stare de urgenta si a extins starea de urgenta economica, pentru a apara tara de amenintarile interne si externe, potrivit News.ro.

Opozitia a condamnat rapid masura. “Astazi (vineri – n.r.), Maduro a incalcat din nou Constitutia. De ce? Pentru ca este speriat ca va fi suspendat”, a declarat parlamentarul de opozitie Tomnas Guanipa. Anterior, oficiali din serviciile americane de informatii au spus presei ca sunt tot mai ingrijorati de riscul unui colaps politic si economic in tara latino-americana si au estimat ca Maduro nu isi va duce la bun sfarsit mandatul.

Opozitia venezueleana incearca sa il indeparteze de la putere pe liderul de 53 de ani, a carui popularitate s-a prabusit pe fondul crizei economice tot mai profunde, care include o penurie de alimente si medicamente, intreruperi frecvente de curent, jafuri suproadice si o inflatie galopanta. Insa fostul lider de sindicat si sofer de autobuz a promis ca isi va incheia mandatul si acuza Washingtonul ca pregateste o lovitura de stat impotriva sa. El a sugerat ca demiterea presedintelui brazilian Dilma Rousseff, saptamana aceasta, este un semn ca el urmeaza.

“Washingtonul acitveaza masuri la cererea dreptei fasciste din Venezuela, care este incurajata de lovitura de stat din Brazilia”, a spus Maduro vineri seara.
Autoritatile au impus si anul trecut stare de urgenta in regiunile de la granita cu Columbia si a suspendat drepturile constitutionale in acele regiuni, cu exceptia garantiilor legate de drepturile omului.

Michel Piccaya / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri