Rusia ar putea construi trenuri nucleare in replica la scutul antiracheta al NATO din Europa, au declarat experti militari citati de agentia de presa Regnum, care da detalii despre reluarea acestui proiect suspendat in urma cu cativa ani, scrie sambata Sputnik News.

Asa-numitele “trenuri ale Apocalipsei”, arata la fel ca orice tren de marfa si nu pot fi detectate de niciun adversar. Mai mult, ele se misca in permanenta si poate parcurge pana la 1.000 de kilometri pe zi, potrivit News.ro.

Fiecare este dotat cu pana la sase rachete intercontinentale de ultima generatie, care pot fi lansate in cinci minute de la detectarea unui pericol. Mai mult, trenurile vor fi echipate cu sisteme electronice avansate de lupta si cu tehnologie sofisticata de camuflare.

Citand o sursa militara apropiata dosarului, Regnum afirma ca data exacta de finalizare a proiectului va fi auntata la inceputul lui 2018. Exista, insa, informatii neconfirmate potrivit carora armata rusa ar putea primi cinci trenuri nucleare Barguzin, dotate cu rachete intercontinentale, pana in 2020.

De altfel, acest termen a fost vehiculat si de seful Departamentului pentru educatie militara al Fortelor Strategice ruse, Viktor Nesterov, intr-un interviu acordat in februarie postului de radio Ecoul Moscovei. Rusia a mai avut astfel de trenuri nucleare si in timpul Razboiului Rece, dar a renuntat la ele in baza Tratatului START semnat cu SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri