Mitsubishi Electric Corporation a reusit performanta de a dezvolta un lift capabil sa atinga viteze masurate de pana la 1.230 de metri pe minut, echivalentul a peste 20 de metri pe secunda, iar primul sau proiect de lift supersonic va fi dezvoltat in cladirea Shaghai Tower, a treia cea mai inalta cladire din lume si cea mai inalta din China.

Performanta grupului japonez ar putea intra in cartea recordurilor dupa ce va fi finalizata constructia acestuia, noua tehnologie urmand sa fie instalata pe cladirea Shanghai Tower, cu o inaltime de 632 de metri.

Potrivit presei internationale, liftul supersonic va transporta calatorii de la al doilea nivel al subsolului pana la cel de-al 119-lea etaj, in numai 53 de secunde.

Mitsubishi sustine ca viteza-record pe care a reusit sa o atinga liftul supersonic se datoreaza dezvoltarii in ani de zile a unui nou echipament controlat printr-un panou de contol, care poate maximiza performanta tractiunii, spori viteza de deplasare si activa franele in cele mai bune conditii existente.

Grupul japonez sustine ca in ciuda vitezelor mari comfortul si eficienta energetica nu au fost afectate.

Shanghai Tower, cu o inaltime de 632 de metri, este a treia cea mai inalta cladire din China si a treia cea mai inalta structura din lume, deservind atat drept spatiu de birouri, cat si hotel, oferind sali de conferinta, restaurante, spatii de vanzare sau loc pentru admirat imprejurimile.

Shanghai Tower, proiect demarat in cursul anului 2008, a necesitat o investitie colosala de 2,4 miliarde de dolari, acesta avand o suprafata totala de 380.000 metri patrati.

Shanghai Tower se intinde pe 128 de etaje si va contine noua „cartiere verticale”, avand si un atrium incarcat de natura, denumit „Sky Lobby”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri