Prim-ministrul vietnamez Nguyen Tan Dung a aprobat, joi, privatizarea a trei mari banci comerciale pentru a permite sectorului bancar sa se adapteze mai bine concurentei internationale.
Banca pentru Investitii si Dezvoltare a Vietnamului (BIDV), Banca pentru Industrie si Comert (Incombank) si Banca pentru Agricultura si Dezvoltare rurala a Vietnamului (BADV) au obtinut aprobarea oficiala pentru a fi scoase la privatizare, conform unui document semnat recent de viceprim-ministrul Nguyen Sinh Hung.

Directorul departamentului de afaceri generale de la Incombank, Pham Huyen Anh, a indicat pentru AFP ca procesul de privatizare ar putea incepe in 2007. " In luna ocotombrie, dupa o serie de consultari cu expertii vietnamezi si straini, vom supune spre aprobare guvernului si Bancii Centrale un proiect detaliat de privatizare", a explicat Pham Huyen Anh.

Potrivit expertilor, demararea procesului de privatizare in sectorul bancar face parte din pregatirile pentru aderarea Vietnamului la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC), proces ce ar urma sa se incheie in acest an sau la inceputul anului viitor, anunta Rompres.

In prezent, un investitor strain nu poate prelua o participatie mai mare de 10 procente dintr-o banca vietnameza, in cazul unui consortiu de parteneri straini limita fiind de 30 de procente.

In luna septembrie 2005, Vietnamul a facut un pas semnificativ prin anuntarea privatizarii Bancii de Comert Exterior a Vietnamului (Vietcombank), considerata drept cea mai bine gestionata banca de stat din Vietnam. Tot incepand de anul trecut o serie de mari banci internationale, precum HSBC si Standard Chartered, si-au facut debutul pe aceasta piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri