Cursa EgyptAir MS804, care a disparut joi de pe radare, in timp ce zbura de la Paris la Cairo s-a prabusit in Marea Mediterana, au declarat surse din companie citate de postul de televiziune Al Mayadeen, relateaza Sputnik News.

La randul lor, oficiali din aviatie, citati sub acoperirea anonimatului de Reuters, au spus ca probabil ca aeronava s-a prabusit in mare.
Sky News Arabia sustine ca avionul a fost reperat ultima data deasupra Greciei si ca autoritatile aviatice egiptene coopereaza cu cele elene.
In prezent, echipe de cautare si salvare verifica zona in care a disparut avionul. “Echipe speciale de cautare si salvare ale fortelor armate egiptene se afla in zona specificata pentru a cauta si cauta in continuare”, a anuntat EgyptAir pe Twitter, potrivit News.ro.

Avionul, un Airbus A320, cu 10 membri ai echipajului si 56 de pasageri la bord, dintre care doi bebelusi si un copil, a disparut de pe radare “in timp ce se afla la 30 sau 40 de mile (48-64 de kilometri – n.r.) distanta de coasta” Egiptului, a declarat pentru CNN vicepresedintele companiei,

Ahmed Adel, precizand ca turnul de control nu a primit niciun apel de urgenta din partea echipajului. Anterior, compania precizase pe Twitter ca avionul a disparut de pe radare la 2.45 ora Cairo, la o altitudine de 11.000 de metri. Aeronava intrase cu putin timp in urma in spatiul aerian egiptean, din care strabatuse 16 kilometri. Potrivit portalului Airlive, avionul mai avea 10 minute pana la destinatie. Potrivit site-urile de profil, conditiile de zbor deasupra Mediteranei erau normale.

“Nu incepuse operatiunile de coborare, dar urma sa o faca imediat”, a explicat consultantul aeronautici Gerard Feldzer, citat de BFMTV, care a precizata ca EgyptAir este o companiei sigura.

Comandantul de bord era un pilot experimentat, cu 6,275 de ore de zbor experienta, dintre care 2.101 pe un A320. La randul sau, copilotul avea peste 2.700 de ore de zbor.

Aeronava disparuta a fost construita in 2003 si nu a inregistrat probleme deosebite, potrivit vicepresedintelui EgyptAir. Avioanele Airbus A320 sunt pilotate de doi piloti, pot transporta pana la 180 de pasageri si pot zbura la o altitudine maxima de 11.887 de metri. Potrivit Airbus, avionul are o autonomie de zbor de 5.700 de kilometri.

Autoritatile de la Cairo au activat o celula de criza. De asemenea, o celula de criza a fost activata si pe aeroportul parizian Roissy-Charles-de-Gaulle, de unde decolase avionul. Compania a precizat ca a existato intarziere de noua minute la decolarea cursei, dar nu a precizat motivele.
In 1999, o cursa a aceleiasi companii s-a prabusit deasupra New England. 217 persoane si-au pierdut atunci viata.

Sursa foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri