Un grup de medici americani a anuntat, joi, ca a depus o plangere impotriva lanturilor de fast-food McDonald's si Burger King, dupa descoperirea de substante cancerigene in preparatele din pui fript, pe care companiile le vand in restaurantele californiene.

Comisia practicantilor de medicina responabila (PCRM) a depus o plangere in fata unui tribunal din Los Angeles, impotriva a sapte lanturi de restaurante, pentru a le obliga sa-si informeze consumatorii asupra riscurilor de cancer carora se expun prin mancarea acestor preparate.

"Toate esantioanele de pui fript, prelevate din restaurantele a sapte lanturi alimentare au fost testate pozitiv, continand un compus cancerigen periculos, numit PhIP", a precizat Comisia, in cadrul unui comunicat, potrivit NewsIn. "Puiul fript poate cauza cancer, iar consumatorii merita sa stie ca acest produs asa-zis sanatos este, de fapt, la fel de nociv ca puiul prajit in grasime", a sigurat presedintele PCRM, Neal Barnard."Chiar si salata preparata cu acest tip de pui creste riscul aparitiei cancerului la san, de prostata sau de alt gen", a adaugat acesta.

Medicii au inaintat plangerea in litera legii californiene, care le obliga pe companii sa-si averizeze consumatorii. De asemenea, doctorii au mai atacat lanturile de restaurante americane Chick-fil-A, Chili's, Applebee's, Outback Steakhouse si TGI Friday's.Asociatia proprietarilor de restaurante californiene a considerat aceasta plangere nefondata si bazata pe motive politice.

"PCRM apara argumentele impotriva consumului de carne si vor sa limiteze alegerile consumatorilor si accesul la mese sanatoase, printre care puiul fript se numara cu siguranta", a declarat purtatoarea de cuvant al acestei asociatii, Jordan Traverso. "Nu se poate dovedi ca micile cantitati de PhIP, produse prin gatirea puiului prezinta riscuri pentru sanatatea umana", a adaugat aceasta.

McDonald's a fost, deja, in cursul acestui an, tinta unei serii de plangeri, din cauza compozitiei cartofilor prajiti continand gluten sau din cauza produselor lactate, pentru care au primit plangeri, din parte unor persoane alergice la astfel de produse.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri