Formatia Real Madrid a castigat Liga Campionilor pentru a 11-a oara in istoria sa, dupa ce a invins, sambata, pe arena San Siro din Milano, echipa Atletico Madrid, in finala competitiei, scor 6-4, dupa prelungiri, scrie News.ro.

Pentru Real a marcat Ramos '15, iar pentru Atletico a inscris Carrasco '79.

La loviturile de departajare pentru Real Madrid au transformat Lucas, Marcelo, Bale, Ramos si Cristiano Ronaldo.

Pentru Atletico au inscris Griezmann, Gabi, Saul si a ratat Juanfran.

- In minutul 15, Kroos a executat o lovitura libera perpendicular pe poarta celor de la Atletico, Bale a deviat balonul iar Ramos, aflat in ofsaid, a urmarit mingea si l-a incurcat pe portarul Oblak, reusind sa duca Real in avantaj.
- Antoine Griezmann a ratat o lovitura de la 11 metri, in minutul 48, dupa ce a trimis mingea in bara. Lovitura de la 11 metri fusese acordata dupa un fault al lui Pepe asupra lui Torres.
- Yannick Carrasco a reusit egalarea in minutul 79, dupa o pasa de pe dreapta de la Juanfran.

Real Madrid a jucat in formula: Navas - Carvajal (Danilo '52), Ramos, Pepe, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos (Isco '72) - Bale, Benzema (Lucas '77), Ronaldo. Antrenor: Zinedine Zidane

Atletico a evoluat cu urmatorul 11: Oblak - Juanfran, Savic, Godin, Felipe Luis (Lucas Hernandez '109) - Augusto Fernandez (Carrasco '46), Koke (Partey '116), Gabi, Saul - Torres, Griezmann. Antrenor: Diego Simeone

Cartonase galbene: Carvajal '11, Navas '47, Ramos '90+3, Pepe '112 /Torres '61, Gabi '90+3

Meciul a fost arbitrat de englezul Mark Clattenburg, ajutat de asistentii Simon Beck si Jake Collin si de aditionalii Anthony Taylor si Andre Marriner. Arbitru de rezerva a fost Viktor Kassai, din Ungaria, iar rezerva a arbitrilor asistenti englezul Stuart Burt.

Atletico Madrid a mai jucat finala Ligii Campionilor in 1974 si 2014, ultima tot cu Real Madrid, ambele pierdute. Atletico a castigat Liga Europa in 2010 si 2012 (ultima la Bucuresti) si Cupa Cupelor in 1962.

Real Madrid a castigat Liga Campionilor pentru a 11-a oara in istorie, dupa ce s-a impus in 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002 si 2014. Real are in total 14 finale jucate.

Inaintea meciului, solista americana Alicia Keys a cantat pe arena San Siro din Milano, imnul Ligii Campionilor fiind intonat de tenorul italian Andrea Bocelli.

Alicia Keys a cantat fragmente din melodiile "Girl on Fire", "Empire State of Mind", dar si "In Common", cel mai recent single al ei.
Ea a fost insotita pe teren de peste 500 de dansatori.

La meciul de pe arena San Siro au asistat si regele Felipe al Spaniei, dar si presedintele FIFA, Gianni Infantino.Trofeul Ligii Campionilor a fost adus pe teren de fostii jucatori Franco Baresi si Javier Zanetti.

Sursa foto: Marco Iacobucci EPP/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri