Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati a confirmat ca pana la 700 de migranti au decedat doar in ultima saptamana, dupa ce ambarcatiunile in care se aflau au naufragiat in largul coastelor libiene, transmite AFP.

”Situatia este una haotica, nu putem sa fim siguri care este numarul exact, dar ne temem ca pana la 700 de persoaneau decedat, in cursul acestei saptamani, in trei naufragii separate”, a precizat purtatorul de cuvant al UNHCR, Federico Fossi, scrie News.ro.

De altfel, aproape 500 de migranti si-au pierdut viata intr-un singur incident, dupa ce o ambarcatiune pescareasca s-a rasturnat joi dimineata in largul coastelor libiene. Potrivit supravietuitorilor, cel putin 40 de copii s-au numarat printre victime.

Alti 100 de oameni au decedat dupa ce o barca a naufragiat miercuri, insa autoritatile au recuperat doar 45 de cadavre.

”Nu vom sti niciodata numarul exact de victime, nu le vom cunoaste niciodata identitatea, insa supravietuitorii ne spun ca 500 de fiinte umane au pierit in naufragiul de joi”, a precizat un alt reprezentat al UNHCR, Carlotta Sami.

Supravietuitorii au povestit lucratorilor umanitari ca barca s-a rasturnat in urma unui conflict pe mare, in care o femeie a fost decapitata.

”Prima barca, in care se aflau 500 de persoane, o remorca pe cea de-a doua, in care erau alti 500 de migranti. Insa, atunci cand cea de-a doua barca a inceput sa ia apa la bord, unii oameni au incercat sa inoate spre prima ambarcatiune, iar altii se tineau de sfoara care lega cele doua vase”, au explicat supravietuitorii.

Aparent, capitanul sudanez al primei ambarcatiuni a taiat sfoara, care a decapitat o femeie. A doua ambarcatiune s-a scufundat rapid, iar toti cei care se aflau la bord s-au inecat.

Autoritatile italiene l-au arestat pe sudanez, iar alte trei persoane au fost retinute, fiind suspectate de trafic de persoane.

Sursa foto: Vito Manzari, Immigranti Lampedusa/Flickr.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri