Polonia va incepe in septembrie recrutarile pentru o noua forta paramilitara de aparare, ce va avea 35.000 de membri, pe fondul tensiunilor cu Rusia, a anuntat vineri ministrul apararii, Antoni Macierewicz, care a declarat ca a fost selectata deja conducerea fortei, relateaza BBC News.

Din noua Forta pentru Apararea Teritoriala vor face parte voluntari civili care vor primi antrenament militar. Proiectul vizeaza contracararea unui eventual razboi hibrid similar celui lansat de Rusia in Ucraina, care a dus la divizarea tarii, potrivit News.ro.

Si NATO intentioneaza sa isi sporeasca prezenta in Polonia. Un batalion al Aliantei va fi desfasurat in aceasta tara si alte trei in statele baltice. Numarul total al militarilor va fi de circa 4.000.

Liderii Aliantei vor finaliza detaliile acestei misiuni la summitul NATO de la Varsovia, din 8-9 iulie. In plus, saptamana viitoare, trupe paramilitare vor lua parte la exercitii defensive NATO ce vor fi organizate in Polonia.

Sursa foto: Kosorukov Dmitry /Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri