Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat sambata ca Washingtonul i-a cerut Moscovei sa nu lanseze raiduri aeriene impotriva Frontului al-Nusra, apropiat al-Qaida, de teama ca ar putea fi ucisi si membri ai opozitiei moderate, relateaza Russia Today.

“(SUA – n.r.) ne spus sa nu lovim (Frontul al-Nusra – n.r.), pentru ca sunt si grupuri de opozitie ‘normale’” pe acele teritorii, a spus Lavrov intr-un interviu publicat pe site-ul Ministerului rus de Externe. Seful diplomatiei a subliniat ca “astfel de grupari de opozitie ar trebui sa paraseasca pozitiile teroriste”, potrivit News.ro.

Lavrov a precizat si ca procesul politic din Siria este blocat de gruparile radicale de opozitie, care refuza sa se aseze la masa negocierilor si care au fixat conditii preliminare pentru negocierile pentru pace. El a cerut ca toti actorii sa renunte la aceste cereri si sa se concentreze pe lupta impotriva terorismului.

Seful diplomatiei a dat asigurari ca Rusia si SUA sunt implicate intr-un dialog strans si intensiv privind Siria, care include discutii telefonice regulate intre Lavrov si omologul sau american, John Kerry, dar si videoconferinte intre Centrul rus pentru Reconciliere in Siria, aflat la baza aeriana Khmeimim, din Latakia, si baza americana de la Amman (Iordania), precum si un centru comun, SUA-Rusia, la Geneva.

Sursa foto: Anton Gvozdikov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri