Grupul farmaceutic elvetian Roche a asigurat intr-un comunicat emis luni ca medicamentul Tamiflu, antiviral considerat eficient impotriva gripei aviare, va fi disponibil in cantitati suficiente pentru sezonul gripal 2006-2007 in emisfera nordica.

in timpul ultimului sezon gripal, compania Roche a fost nevoita sa isi limiteze, in anumite state, distributia medicamentului Tamiflu pentru a garanta disponibilitatea medicamentului in caz de epidemie, pana in momentul in care isi va putea extinde capacitatile de productie.

"Aceasta penurie nu mai exista", a asigurat grupul. "Dorim sa asiguram doctorii ca medicamentul Tamiflu va fi gata si disponibil in cantitati suficiente pentru pacientii care vor avea nevoie in cadrul acestui sezon gripal de Tamiflu", a indicat grupul farmaceutic Roche.

Confruntati cu riscul unei pandemii de gripa aviara, compania Roche a majorat capacitatea anuala de productie a medicamentului Tamiflu de la 300 la 400 de milioane de doze, cantitate ce ar trebui sa fie produsa pana la sfarsitul acestui an.

Aceasta masura "ne permite sa acoperim toate comenzile suplimentare din partea guvernelor sau diverselor companii care aduna cantitati importante de Tamiflu pentru a combate o eventuala epidemie globala de gripa aviara", a precizat grupul elvetian.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri