Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat intr-un interviu acordat postului de televiziune ARD ca separarea Marii Britanii de UE “nu este un divort amiabil”, dar „nici povestea de iubire nu a fost chiar intensa”, relateaza Sky News, potrivit News.ro.

Seful Executivului de la Bruxelles a subliniat ca nu exista nici un motiv pentru a astepta pana cand David Cameron va fi inlocuit in functie, in luna octombrie, pentru a incepe negocierile pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana. El a precizat ca acest proces pentru definirea noii relatii dintre Londra si blocul comunitar trebuie sa inceapa imediat.

„Britanicii au decis ca vor sa iasa din Uniunea Europeana, deci nu are nici un rost sa asteptam pana in octombrie sa incercam sa negociem termenii plecarii lor. As vrea sa incep imediat”, a afirmat el.

Presedintele Parlamentului European Martin Schulz, presedintele Consiliului European Donald Tusk, presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker si premierul olandez a carui tara detine presedintia prin rotatie a UE, Mark Rutte, au subliniat ca blocul comunitar este pregatit sa lanseze rapid negocierile cu Marea Britanie privind temenii si conditiile retragerii sale din Uniunea Europeana.

Cei patru oficiali au transmis si un mesaj de unitate a blocului comunitar dupa decizia britanica. „Uniunea este cadrul viitorului nostrum comun. Suntem legati de istorie, geografie si interese comune si ne vom dezvolta cooperarea pe aceste baze”, au subliniat ei.

Premierul David Cameron a afirmat ca sarcina activarii Articolului 50 ii va reveni succesorului sau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri