Comisarul european britanic, Jonathan Hill, care avea portofoliul pentru servicii financiare, a demisionat din functie, relateaza The Guardian, citat de News.ro.

Hill a precizat in demisia sa ca nu i se pare corect sa continue ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. “Am venit la Bruxelles ca cineva care a facut campanie impotriva aderarii Marii Britanii la euro si care era sceptic in privinta Europei. Voi pleca fiind convins ca, in pofida frustrarilor, faptul ca faceam parte (din UE – n.r.) era bine pentru locul nostru in lume si pentru economia noastra. Dar ceea ce a fost facut nu poate fi desfacut, iar acum trebuie sa incepem sa facem noua noastra relatie cu Europa sa functioneze cat mai bine posibil”, a subliniat el.

Hill s-a declarant dezamagit de rezultatul referendumului. “Am sperat ca Marea Britanie va vrea sa joace un rol in dezbaterea pentru o Europa orientata in exterior, flexibila, competitiva, a comertului liber. Dar poporul britanic a luat o decizie diferita si asa functioneaza democratia”, a adaugat oficialul.

Hill a precizat ca Marea Britanie intra “intr-o noua faza” si ca l-a informat pe presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, inca de acum cateva saptamani ca va demisiona in cazul unui Brexit. “In acelasi timp, trebuie sa fie un transfer ordonat, asa ca am spus ca voi colabora cu el pentru a ma asigura ca acest lucru se intampla in urmatoarele saptamani”, a precizat britanicul.

Jonathan Hill a fost trimis la Bruxelles de David Cameron si a preluat portofoliul crucial al finantelor. Demisia sa a fost anticipata de analisti, in conditiile in care multi politicieni europeni se opun posibilitatii ca Marea Britanie sa se ocupe de stabilitatea financiara a UE, dupa ce a decis sa paraseasca blocul comunitar. De altfel, mai multi europarlamentari i-au cerut inca de vineri demisia lui Hill.

Sursa foto: symbiot/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri