Premierul Scotiei, Nicola Sturgeon, a declarat duminica, intr-un interviu, ca Parlamentul scotian ar putea bloca, prin veto, iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, relateaza The Independent, citat de News.ro.

Manifestul Partidului National Scotian pentru alegerile din luna mai prevedea ca Parlamentul scotian ar trebui sa aiba dreptul sa organizeze un nou vot privind independenta, daca exista schimbari “semnificative si materiale” la circumstantele din 2014, cand a avut loc referendumul precedent.

Anterior, Sturgeon a declarat ca Marea Britanie in care Scotia a decis sa ramana in urma cu aproximativ doi ani a disparut odata cu votul pentru Brexit, a declarat duminica premierul scotian, Nicola Sturgeon, subliniind ca un nou referendum pentru independenta teritoriul este “foarte probabil”.

Spre deosebire de englezi, majoritatea scotienilor au votat joi, la referendum, pentru ramanerea in Uniunea Europeana. Autoritatile de la Edinburgh au avertizat, la scurt timp dupa anuntarea rezultatelor referendumului, ca teritoriul si-ar putea cere din nou independenta de Londra si ca vor face totul pentru a “proteja locul Scotiei in UE”.

Pe de alta parte, Comisia Europeana a subliniat sambata ca Scotia face parte din Marea Britanie, i se aplica prevederile constitutionale, iar Bruxelles-ul nu va face alte speculatii.

Un sondaj dat publicitatii duminica arata ca 59% dintre persoanele intervievate vor ca Scotia sa se desparta de Marea Britanie. In 2014, la un referendum organizat in acest sens, 45% dintre alegatori au votat pentru independenta. Multi au votat impotriva de teama ca, in cazul obtinerii independentei, Scotia ar fi ramas in afara UE. In consecinta, tara a ramas in Regatul Unit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri