Orasul irakian Fallujah a fost “eliberat complet” de sub controlul militantilor organizatiei teroriste Statul Islammic, dupa o operatiune a armatei irakiene ce a durat mai mult de o luna, a declarat comandantul care s-a ocupat de ofensiva, generalul Abdul-Wahab al-Saadi, citat de Associated Press, scrie News.ro.

Duminica, al-Saadi a afirmat ca operatiunea, care a inceput in luna mai, “s-a incheiat, iar orasul este complet eliberat”. “Din centrul cartierului al-Julan, felicitam poporul irakian si pe comandantul suprem (…) si declaram ca lupta de la Fallujah s-a incheiat”, a declarat el pentru televiziunea irakiana de stat, flancat de ofiteri si soldati. O parte dintre soldati au tras in aer, au aclamat anuntul si au fluturat drapele irakiene.

Armata irakiana a fost sprijinita de raiduri ale coalitiei conduse de Statele Unite si de trupe paramilitare, majoritatea militii siite. Fallujah, care se afla la 50 de kilometri vest de Bagdad, a fost controlata de teroristii ISIS mai mult timp decat orice alt oras din Irak sau Siria. Gruparea jihadista a cucerit Falluja in ianuarie 2014, cu sase luni inainte de a prelua controlul asupra nordului si vestului Irakului.

Sursa foto: Oleg Zabielin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri